Μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να γνωρίζουν τις επιπτώσεις και τα συμπτώματα της νευρικής ανορεξίας, αλλά υπάρχει μία νέα διαταραχή που μαστίζει τους νέους και ονομάζεται Drunkorexia.

Όπως λέει και το όνομά της «Μανία με το αλκοόλ» η συγκεκριμένη διαταραχή συνδυάζει δύο καταστάσεις, την ανορεξία με τον αλκοολισμό.

Η Drunkorexia παρατηρείται κυρίως στους νέους, με τους περισσότερους να αντικαθιστούν συχνά την τροφή με το αλκοόλ.

«Αυτό συμβαίνει καθώς πολλοί έφηβοι και φοιτητές προτιμούν να ξοδεύουν τα χρήματά τους μόνο στο αλκοόλ ή αποφεύγουν να τρώνε, ώστε να καταβάλλονται πιο εύκολα από τις επιδράσεις τους ποτού», εξήγησε η ψυχολόγος Ντιπάλι Ρίνκερ στη Science Daily.

Μάλιστα, έρευνα του Πανεπιστημίου του Houston έδειξε πως από τους 1,184 φοιτητές που εξετάσθηκαν, το 80% αυτών είχαν πιει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, χωρίς να έχουν φάει για πολλές ώρες.

Όσοι υποφέρουν από την συγκεκριμένη διαταραχή, συνήθως παραλείπουν γεύματα μέσα στην ημέρα, καταναλώνοντας μόνο αλκοόλ. Πολλές γυναίκες, παρ΄όλο που αισθάνονται πείνα, προτιμούν να μην φάνε, καθώς δεν θέλουν να πάρουν έξτρα κιλά, πέρα από τις θερμίδες του αλκοόλ. Επίσης, οι ίδιοι διακατέχονται από νεύρα, κοιμούνται περισσότερο από το φυσιολογικό και έχουν πρόβλημα με την αναπνοή τους.

Με τους γιατρούς να μην έχουν ακόμη κάποια ιατρική θεραπεία, το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι θυσιάζουν την τροφή για το αλκοόλ θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με το στομάχι και το ήπαρ τους.

Πηγή: iefimerida.gr