Οι γυναίκες τείνουν να χάνουν πολύ βάρος με εξαντλητικές δίαιτες, ώστε να πετύχουν την εξαιρετικά λεπτή μέση της Σταχτοπούτας στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί από μία νέα τρέλα που κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για το «Cinderella Weight Challenge», όπου οι γυναίκες τείνουν να χάνουν πολύ βάρος με εξαντλητικές δίαιτες, ώστε να πετύχουν την εξαιρετικά λεπτή μέση της Σταχτοπούτας στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney. 

Η νέα αυτή τρέλα χρησιμοποιεί ένα κλάσμα για να υπολογίσει το στόχο του βάρους που σύμφωνα με τον Δείκτη Μάζας Σώματος, συγκαταλέγεται στα ελλιποβαρή.
Το «Cinderella Weight Challenge» ξεκίνησε από την Ιαπωνία και έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο, έχοντας επηρεάσει κυρίως τις έφηβες. 

Ορισμένες κοπέλες έχουν αναφέρει στο Twitter για το πόσο «πολύ παχιά ήταν», ενώ μία άλλη ανέβασε φωτογραφία, όπου φαίνονται τα αποστεωμένα πόδια της, ανακοινώνοντας ότι… θα ξεκινήσει τη δίαιτα!

Το «βάρος της Σταχτοπούτας» υπολογίζεται με το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα και στη συνέχεια πολλαπλασιάζεται ο αριθμός αυτός με το 18 για να παράγει το «επιθυμητό» βάρος σε κιλά.

Για παράδειγμα, αν μία γυναίκα έχει ύψος 1,80, το «βάρος της Σταχτοπούτας» υπολογίζεται ως εξής: 1,8×1,8 = 3.24; 3.,24 x 18 = 58,32 κιλά.

Σύμφωνα με τον ενδεδειγμένο δείκτη μάζας σώματος, μία γυναίκα με ύψος 1,80 και βάρος 58,32 κιλά θεωρείται κλινικά ελλιποβαρής, με δείκτη μάζας σώματος κάτω από 18, όταν το κανονικό είναι 18-25.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει μείωση του ασβεστίου, με κινδύνους μακροπρόθεσμα για οστεοπόρρωση, ενώ η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία και εξάντληση

Επίσης, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν λειτουργεί στο 100% με συνέπεια ο οργανισμός να γίνεται περισσότερο ευάλωτος σε ασθένειες, ενώ μπορεί να διακοπεί και η περίοδος.

Πηγή: protothema.gr