Μήνυμα του Πρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή, <<E-LIFE 2013>>, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, που θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, στην Αθήνα, 1-2 Νοεμβρίου.

Ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες, η εκρηκτική ανάπτυξη της επιστήμης της πληροφορικής κατέχει προνομιακή θέση και έχει ανοίξει παγκοσμίως νέους ορίζοντες για τις υπηρεσίες υγείας, δημόσιας διοίκησης, εκπαίδευσης, έρευνας και επικοινωνίας. Το Διαδίκτυο έχει αναδειχτεί σε ένα εξαιρετικά σημαντικό μέσο για προσωπική επικοινωνία, ακαδημαϊκή έρευνα, ανταλλαγή πληροφοριών και ψυχαγωγία. Ενώ, τα θετικά στοιχεία του Διαδικτύου είναι πασιφανή, αυξάνεται διαρκώς η ανησυχία για την ανάπτυξη παθολογικών συμπεριφορών σε σχέση με αυτό. Οι επιδράσεις στη σωματική υγεία από την πολύωρη έκθεση στην οθόνη και τον καθιστικό τρόπο ζωής, ο εθισμός στο Διαδίκτυο, στο διαδικτυακό τζόγο και τη διαδικτυακή πορνογραφία, η υπερβολική ενασχόληση των νέων με τα διαδικτυακά παιχνίδια και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η ανάδυση νέων τύπων αντικοινωνικών συμπεριφορών που εκφράζονται με την παρενόχληση, τον εκφοβισμό, το ηλεκτρονικό έγκλημα και τις διαδικτυακές αυτοκτονίες απασχολούν πλέον επιστήμονες διαφορετικών επιστημονικών πεδίων.

Σκοπός μας και σε αυτό το συνέδριο είναι να παρουσιαστούν οι έρευνες ειδικών επιστημόνων σε σχέση με τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου που αναπτύσσονται στο διαδίκτυο σε θέματα ασφάλειας και υγείας.

Ως διοργανωτές και οικοδεσπότες θα προσπαθήσουμε, ώστε η συμμετοχή σας να είναι επιστημονικά γόνιμη και η παραμονή σας στην πόλη των Αθηνών ιδιαίτερα ευχάριστη.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος

Δρ. Σιώμος Κωνσταντίνος

Γενικές Πληροφορίες

Β’ Ανακοίνωση

Μπορείτε να ανακτήσετε την Β’ Ανακοίνωση του Συνεδρίου επιλέγοντας αυτόν τον σύνδεσμο.

Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική

Συνεδριακός χώρος
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στον κινηματογράφου Δαναός στη Λεωφόρο Κηφισίας 109 – 11524 Αθήνα.  O Δαναός διαθέτει δύο εξαιρετικές αίθουσες, οι οποίες αποτελούν ιδανικούς χώρους συνεδριάσεων, παρουσιάσεων, συνεδρίων, επαγγελματικών meeting και event, χωρητικότητας 500 και 100 ατόμων αντίστοιχα, διαθέτουν άριστη υλικοτεχνική υποδομή τελευταίας τεχνολογίας.

Πρόσβαση
150 μ από σταθμό Μετρό (Πανόρμου)
Εύκολη πρόσβαση από κέντρο και βόρεια προάστια
Κοντά στο κέντρο χωρίς να επηρεάζεται όμως η ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου από τυχόν επεισόδια και πορείες

Πιστοποιητικό παρακολούθησης
Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης θα δίδονται με το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου.

Οπτικοακουστικός εξοπλισμός
Όλες οι αίθουσες του Συνεδρίου είναι εξοπλισμένες με τον απαραίτητο εξοπλισμό βιντεοπροβολέων και Η/Υ για τις ανάγκες των ομιλητών. Οι ομιλητές παρακαλούνται να ελέγξουν προσεκτικά την παρουσίασή τους και να την αποδώσουν στην γραμματεία τουλάχιστο μία ώρα πριν την έναρξη της παρουσίασής τους.

Εγγραφή στον τόπο του Συνεδρίου
Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να εγγραφούν στον τόπο του Συνεδρίου, συνίσταται να προσέλθουν νωρίς καθώς προτεραιότητα θα δίδεται σε όσους συνέδρους έχουν προεγγραφεί. Αναλόγως με τον αριθμό των συνέδρων που εγγράφονται στον τόπο του Συνεδρίου η διαθεσιμότητα του υλικού του Συνεδρίου μπορεί να είναι περιορισμένη.

Ταυτότητες Συνέδρων
Όλοι οι Σύνεδροι απαιτείται να φέρουν τις ταυτότητες του Συνεδρίου σε όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών του. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην τελετή έναρξης και στα σύντομα γεύματα σε συνέδρους που δε φέρουν την ταυτότητά τους.

Εγγραφές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ    ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ
(ΕΩΣ 22-9-2013)
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ 22-9-2013 ΚΑΙ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΣΥΝΕΔΡΟΙ 50 € 80 €
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Ε.Ε.Μ.Δ.Ε.Δ 40 € 40 €
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Δωρεάν* Δωρεάν υπό προυποθέσεις*
  • Στην εγγραφή των συνέδρων συμπεριλαμβάνονται η δεξίωση της τελετής έναρξης,  τα διαλείμματα καφέ,  το υλικό του συνεδρίου και το πιστοποιητικό παρακολούθησης των εργασιών.
  • H προεγγραφή των προπτυχιακών φοιτητών αφορά περιορισμένο αριθμό ατόμων κατά σειρά προτεραιότητας και αφορά αποκλειστικά την παρακολούθηση των εργασιών. Απαιτείται η προσκόμιση έγκυρου δελτίου φοιτητικής ταυτότητας κατά την είσοδο στο χώρο του Συνεδρίου. Η δυνατότητα εγγραφής με φοιτητική ιδιότητα μετά την 15η Σεπτεμβρίου δεν είναι δεδομένη παρά εξαρτάται από τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων.
  • Εφόσον κάποιος προπτυχιακός φοιτητής επιθυμεί, μπορεί να λάβει το υλικό του Συνεδρίου και πιστοποιητικό παρακολούθησης καταβάλλοντας το ποσό των 20 €.

Επικοινωνία

Μπορείτε να απευθυνθείτε για κάθε απορία σας στην Γραμματεία της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, υπεύθυνη κ.Κομνηνίδου Δροσιά

Καραισκάκη 30
Λάρισα 41222

[email protected]

2410 549690

2410 549690

http://www.hasiad.gr