Τεστ: Πόσο κολλημένος είσαι τελικά με το Διαδίκτυο;

Περισσότεροι από το 50% των νέων περνάνε καθημερινά πάνω από πέντε ώρες κυριολεκτικά κολλημένοι στο Διαδίκτυο, ένα εργαλείο του οποίου η χρήση τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Κι όμως, αυτό το ίδιο πολύτιμο επικοινωνιακό εργαλείο που διαθέτουν στα χέρια τους είναι και το ίδιο που σιγά σιγά ευθύνεται για προβλήματα όρασης, απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και ελλειμματικές κοινωνικές σχέσεις.

Καθώς η παθολογική χρήση του Διαδικτύου δεν μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή, υπάρχει ένα σύντομο τεστ με ερωτήσεις οι οποίες είναι ενδεικτικές της… σοβαρότητας της κατάστασης ενός εφήβου. 
-Καταναλώνει ολοένα και περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο;
-Διαπιστώνει ότι έχει ολοένα και μεγαλύτερη δυσκολία να αντλήσει ικανοποίηση στη ζωή του όταν δεν είναι on line και αντίθετα νιώθει ικανοποίηση αν τελικά καταφέρει να βρει κάπου να συνδεθεί;
-Νιώθει ότι έχει την ανάγκη να περνά ολοένα και περισσότερες ώρες στο Διαδίκτυο, για να αντλήσει την ευχαρίστησε που του εξασφάλιζε αρχικά μια περισσότερο περιορισμένη χρήση;
Αν οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι θετικές, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο έφηβος να αναπτύξει ή να έχει αναπτύξει διαταραχή της προσωπικότητας και του εγκεφάλου που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την ανάπτυξή του.
Κάποια ενδεικτικά συμπτώματα από την ακαταλόγιστη χρήση του Διαδικτύου είναι η νευρικότητα, το άγχος, η εμμονή σχετικά με περιστατικά-αναγνώσματα που εντοπίζει το παιδί στο Διαδίκτυο, ή ακόμη και τα όνειρα που βλέπει και σχετίζονται με αυτό.
Σε γενικές γραμμές, τα άτομα που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο  στο Διαδίκτυο είναι εκείνα που εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης αλλά και έχουν τα υψηλότερα επίπεδα αυτισμού.
Πηγή: enallaktikos.gr