Ο ψυχολόγος Δρ. Τζόναθαν Φέιντερ μίλησε στο Business Insider για ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει όλους κατά καιρούς: την πλήξη.

Σε όλους μας έχει τύχει να βρεθούμε σε μία κατάσταση η οποία μας προκαλεί ανία, μερικοί μάλιστα παραπονιούνται ότι βαριούνται συνεχώς.

Ο Δρ. Τζόναθαν Φέιντερ αποκάλυψε ποια είναι η στρατηγική που πρέπει να ακολουθούμε κάθε φορά που προσπαθούμε έστω και ασυνείδητα να αποφύγουμε διάφορα πράγματα. «Όταν ο εγκέφαλός σας, σας λέει να σταματήσετε, τότε πρέπει να του αντιμιλήσετε. Πρέπει να έχετε μία συγκεκριμένη τεχνική στο μυαλό σας έτσι ώστε να μπορείτε να δείχνετε για παράδειγμα ανοχή στον πόνο» λέει ο ψυχολόγος και προσθέτει:

«Όταν η εσωτερική σας φωνή σας λέει να τα παρατήσετε, ταξινομήστε τις υποχρεώσεις σας, χωρίστε τις υποχρεώσεις σας σε μικρές υποομάδες, πιέστε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας».

«Πρέπει να έχετε πλάνο προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις αντιξοότητες. Μπορούμε να ελέγξουμε μόνο δύο πράγματα: τις δράσεις μας και τις αντιδράσεις μας, τι κάνουμε και τι νομίζουμε (σ.σ ότι κάνουμε)» τονίζει.
Και καταλήγει λέγοντας ότι «οι μεγαλύτεροι πολεμιστές έχουν πάντα ένα στρατηγικό σχέδιο. Χωρίς σχέδιο θα ηττηθείτε από το ίδιο σας το μυαλό».

Πηγή: huffingtonpost.gr