Ερευνητές από το University College London και το University of Essex μελέτησαν στοιχεία που συλλέχθηκαν από 8.000 παιδιά και τις μαμάδες τους σε διάστημα 16 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που περνούν έστω μισή ώρα την ημέρα με τη μαμά τους τείνουν να είναι πιο έξυπνα, πιο κοινωνικά και με καλύτερες επιδόσεις στις ακαδημαϊκές τους σπουδές.

Μάλιστα, οι μαμάδες που διαβάζουν με τα παιδιά τους και τα βοηθούν στα μαθήματα, στις ηλικίες από τριών έως επτά ετών, φαίνεται πως έχουν παιδιά με πιο εξελιγμένες γνωστικές ικανότητες και η επίδραση αυτή διαρκεί μέχρι την ενήλικη ζωή τους.

Εκείνες που αφιερώνουν χρόνο σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως βόλτες, ζωγραφική και τραγούδι, μεγαλώνουν παιδιά με καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες.

Οι ερευνητές λένε ότι «ενώ τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα έχουν καλύτερες επιδόσεις στις σπουδές και στην εργασία τους, τα παιδιά που αφιερώνουν χρόνο σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες είναι λιγότερο επιθετικά και ενσωματώνονται καλύτερα στις ομάδες.»

Παροτρύνουν, λοιπόν, τους γονείς να περνούν έστω μισή με μία ώρα καθημερινά με τα παιδιά τους, για να τα βοηθήσουν να ενισχύσουν τις γνωστικές και κοινωνικές τους δεξιότητες. Όπως οι ίδιοι λένε: «Οι γονείς μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή των παιδιών τους, κάνοντας απλά μια μικρή αλλαγή στις καθημερινές τους συνήθειες».

 

Πηγές: thesun.co.uk, diakonima.gr