Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια θα αναγνωριστεί ως ασθένεια από τον Π.Ο.Υ.

Είναι η πρώτη φορά που το πιο σημαντικό σύστημα ταξινόμησης για τις ασθένειες μιλούν για «διαταραχή τυχερών παιχνιδιών»

Υπάρχει όριο στην ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, που αν κάποιος το υπερβεί, πάσχει από ασθένεια; Η απάντηση στο ερώτημα αναμένεται να δοθεί εντός του 2018 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Μέχρι στιγμής, στο δίκτυο της «Διεθνούς Ταξινόμησης των Νόσων ICD» είναι η πρώτη φορά που μιλούν για μια «διαταραχή τυχερών παιχνιδιών».

Όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, για τελευταία φορά, το μητρώο ενημερώθηκε το 1990. Η νέα έκδοση αναμένεται ότι θα δημοσιευτεί μέχρι  τα μέσα του επόμενου έτους.
Το ICD θεωρείται το πιο σημαντικό σύστημα ταξινόμησης για τις ασθένειες και συνεπώς έχει αντίκτυπο στα εθνικά συστήματα υγείας, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις οργανώσεις βοήθειας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, υπάρχει μια διαταραχή λόγω των τυχερών παιχνιδιών όταν πληρούνται τρεις παράγοντες:

Πρώτον, η έλλειψη ελέγχου στα τυχερά παιχνίδια, για παράδειγμα, όσον αφορά την κανονικότητα, τη διάρκεια ή την ένταση.

Δεύτερον, η Υποταγή άλλων δραστηριοτήτων και καθημερινών ρουτίνας στο παιχνίδι.
Τρίτον, η συνέχιση ή εντατικοποίηση του παιχνιδιού παρά τις αρνητικές συνέπειες.

Προκειμένου να αποφευχθεί μια πρόωρη διάγνωση εθισμού, οι δυνητικοί πάσχοντες θα πρέπει να διαγνωσθούν μόνο μετά μια περίοδο παρατήρησης 12 μηνών, με σαφή και σοβαρά συμπτώματα ήδη

Το κατά πόσον, πάντως, αυτό το σχέδιο θα εγκριθεί από τον ΠΟΥ με τη σημερινή του μορφή εξακολουθεί να παραμένει ασαφές, λόγω των διαφωνιών πολλών επιστημόνων.

Πηγή: protothema.gr