Ο αριθμός των κρουσμάτων κακοποίησης με θύματα παιδιά στην Ιαπωνία κατέγραψε ρεκόρ—13.037—το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου κι είναι κατά 29,6% υψηλότερος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία.

Ο αριθμός αυτός δείχνει και μία αύξηση κατά σχεδόν δυόμισι φορές σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, όταν δηλαδή η Υπηρεσία ξεκίνησε την καταγραφή τέτοιων κρουσμάτων σε εξαμηνιαία βάση.

Τα κρούσματα εμφανίζονται αυξημένα, εν μέρει επειδή περισσότεροι πολίτες καταγγέλλουν τις υποθέσεις παιδικής κακοποίησης στην αστυνομία εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας που επικρατεί στη χώρα για το συγκεκριμένο ζήτημα, εξηγεί η Υπηρεσία.

Η πιο ενεργές επεμβάσεις της αστυνομίας σε τέτοιες υποθέσεις έχει επίσης συμβάλει στην αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφονται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγγελθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, τα 7.768 αφορούν περιστατικά ψυχολογικής κακοποίησης, περιλαμβανομένης της χρήσης βίας προς την σύζυγο ή άλλους συγγενείς ενώπιον των παιδιών—37% περισσότερα από πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ΕΑΥ.

Ο αριθμός των παιδιών που υπέστησαν σωματική κακοποίηση αυξήθηκε κατά 20,1% και ανήλθε σε 3.471, ενώ 1.715 παιδιά παραμελήθηκαν—έμειναν, για παράδειγμα, νηστικά (+18,8%)—και 83 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά (+48,2%).

Πηγή: kathimerini.gr