Σαν επιδημία εξαπλώνεται στα στέκια των ναρκομανών το νέο φθηνό ναρκωτικό εκ Ρωσίας ορμώμενο. Το Κροκοντίλ, γνωστό και ως δεσομορφίνη, είναι μια συνθετική οπιούχα ουσία που σαπίζει την σάρκα από μέσα προς τα έξω και κάνει το δέρμα του χρήστη φολιδωτό σαν κροκόδειλου -εξ” ου και το συγκεκριμένο όνομα.

Μπορεί το Κροκοντίλ να ξεκίνησε από την Ρωσία πριν λίγα χρόνια, όμως σήμερα πολλοί αμερικανοί χρήστες φαίνεται όχι μόνο να το έχουν ανακαλύψει, αλλά επίσης να το παρασκευάζουν και να το διανέμουν. Όπως σημειώνει η βρετανική Independent, γιατροί στο Σικάγο μιλάνε για ήδη τρεις καταγεγραμμένες περιπτώσεις χρηστών αυτού του φρικτού ναρκωτικού στη κακόφημη συνοικία Τζολιέτ της αμερικανικής μεγαλούπολης, ενώ τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν και οι ιατρικές Αρχές της πολιτείας της Αριζόνα.

«Αν θέλετε να αυτοκτονήσετε, δοκιμάστε Κροκοντίλ», σημειώνει στο δίκτυο NBC ο γιατρόςΑμπχίν Σίνγκλα από το Ιατρικό Κέντρο Σεν Τζόζεφ του Σικάγο, προσθέτοντας πως το ναρκωτικό αυτό είναι πιο εθιστικό και θανατηφόρο από την ηρωίνη, αλλά είναι πολύ πιο φθηνό γι” αυτό και οι φτωχοί -ως επί το πλείστον- χρήστες του το προτιμούν από την ηρωίνη.

Το Κροκοντίλ είναι μια θανατηφόρα μίξη από κωδεΐνη και υδρογονάνθρακες, όπως η βενζίνη, το πετρέλαιο ή αραιωτικά χρωμάτων, τα οποία αφού τα φιλτράρουν, τα βράζουν και το μείγμα το παίρνουν με μορφή ένεσης.

Η «ηρωίνη των φτωχών» (η δόση του Κροκοντίλ έχει μόλις 5 ευρώ, σε αντίθεση με μια δόση ηρωίνης που κοστίζει 12-15 ευρώ) έχει τρομακτικά αποτελέσματα για όσους το δοκιμάσουν. Επειδή η ουσία είναι συνθετική -χημικό δηλητήριο, για να το θέσουμε απλά- δημιουργείται αμέσως πληγή με πύον στο σημείο που ο χρήστης θα κάνει την ένεση, ενώ μετά από λίγο καιρό εμφανίζονται σε πολλα σημεία του σώματος του πληγές που σαπίζουν σιγά σιγά. Σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να προβούν σε ακρωτηριασμούς δαχτύλων αλλά και ολόκληρων μελών για να σώσουν τη ζωή του χρήστη. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν σοκαριστικές φωτογραφίες χρηστών του ναρκωτικού σε προχωρημένο στάδιο, με τη σάρκα τους να αποκτά γκρι ή πράσινο χρώμα και να ξεκολλάει αφήνοντας τα οστά εκτεθειμένα σε κοινή θέα.

Το προσδόκιμο ζωής για έναν χρήστη Κροκοντίλ κυμαίνεται από 1 έως 3 χρόνια, σε αντίθεση με τον ηρωινομανή που έχει προσδόκιμο ζωής 5 με 7 χρόνια.
Στη Ρωσία εμφανίστηκε το 2008-09 και σύμφωνα με ένα σχετικό ρεπορτάζ, το 2010 έκαναν χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού πάνω από ένα εκατομμύριο Ρώσοι. Η Ρωσία έχει πιο πολλούς χρήστες ηρωίνης από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο -έως και δυόμιση εκατομμύρια, σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς.

Πηγή: tovima.gr