Η Πολωνή φωτογράφος Katarzyna Napiórkowska δημιούργησε την παρακάτω ταινία μικρού μήκους (διάρκειας 03:22) σε μια προσπάθεια να αναπαραστήσει πως μπορεί να είναι η ζωή ενός ανθρώπου με κατάθλιψη.

Δηλώνει ρητά πως η ίδια δεν έχει κάποια καταθλιπτική εμπειρία αλλά πως έχει ζήσει με άτομα που έχουν διπολική διαταραχή και πως έχει μάθει πολλά πράγματα. Και το βίντεο που δημιούργησε φαίνεται να την δικαιώνει. Υποδυόμενη μια νεαρή κοπέλα με κατάθλιψη καταπιάνεται με την απώλεια όρεξης για συναναστροφή με φίλους, οικογένεια, σύντροφο. Δείχνει το πως οι πιο απλές διεργασίες μπορούν πλέον να μοιάζουν με τα πιο δύσκολα πράγματα του κόσμου και το πως η όλη κατάσταση οδηγεί στην έλλειψη κινήτρου αλλά και την απομόνωση όπου “κανείς δεν σου κάνει ερωτήσεις”.

Η ίδια παρατηρεί πολύ εύστοχα “Η κατάθλιψη δεν είναι κάτι που κάποιος επιλέγει να έχει και κάθεται μόνος ακούγοντας λυπητερή μουσική. Η αλήθεια είναι, ότι είναι πολύ πέρα από τον έλεγχό σου.”

Η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενεργή αναζήτηση βοήθειας. Είτε φαίνεται να έχετε εσείς καταθλιπτικά συμπτώματα είτε κάποιο πρόσωπο για το οποίο νοιάζεστε σας προτρέπουμε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για προβολή του βίντεο

https://www.videoman.gr/89317

Ζώντας με την κατάθλιψη

Πηγή: citizensagainstdepression.gr