Η “σβούρα”, χώρος δημιουργικών δράσεων, σε συνεργασία με τον Ψυχολόγο M.Sc. παιδιών & εφήβων κ. Βασίλειος Κ. Σταμάτης, ξεκινούν ένα κύκλο μαθημάτων που θα διαρκέσει όλο το χειμώνα, με κεντρική θεματολογία την οικογένεια, τους γονείς, τα παιδιά και τις σχέσεις που αναπτύσσονται και αλληλεπιδρούν μέσα σε αυτή. Το ταξίδι της ανατροφής των παιδιών είναι ότι πιο ενδιαφέρον στη ζωή ενός ζευγαριού. Συνυπάρχουν η γαλήνη με τα κύματα, οι ελπίδες με τις αγωνίες, τα όνειρα με τις δυσκολίες.

Σας καλούμε σε αυτό το ταξίδι, όχι ως επιβάτες αλλά ως συνοδοιπόροι, να κουβεντιάσουμε, να μοιραστούμε και να ανακαλύψουμε τον κόσμο των παιδιών μας.

Γιατί το ταξίδι της ανατροφής των παιδιών μας είναι το πιο ενδιαφέρον!!!!

Βασίλειος Κ. Σταμάτης

Ψυχολόγος M.Sc. – Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ε.ΣΥ.Ψ.Υ.Π.Ο.

Θεματολογία και Ημερομηνίες Συναντήσεων

6/10:  Η σχέση του ζευγαριού και η επίδρασή της στα παιδιά.

3/11:  Η ανάπτυξη του παιδιού από την βρεφική ηλικία έως την πρώτη παιδική ηλικία. Τι πρέπει να γνωρίζεται για την συναισθηματική-κοινωνική-γλωσσική-κινητική και γνωστική ανάπτυξη των πρώτων 6 χρόνων του παιδιού. Ποια στάδια και σε ποιες ηλικίες ολοκληρώνονται οι δεξιότητες ενός παιδιού.

8/12:  Τιμωρία-Πειθαρχία-Όρια.  Γιατί τα παιδιά δεν ακούν. Φυσικές και Λογικές συνέπειες.

12/1:  Ο κρίσιμος ρόλος του πατέρα.  Η σημασία της παρουσίας του πατέρα μέσα στην οικογένεια.

2/2:    Τρόποι καλής επικοινωνίας γονέων και παιδιών.

2/3:     Ελεύθερο θέμα-συζήτηση – αποτίμηση των συναντήσεων της ομάδας.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε φορά στις 11.15 π.μ., παρακαλείσθε για την έγκυρη κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 2634029699 και 6936687873.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ /συνάντηση

Κόστος όλων των συναντήσεων: 50 ευρώ