«Η παροχή θεραπείας στον απαιτούμενο βαθμό για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι κομβικής σημασίας, όχι μόνο για μειωθεί ο αριθμός των αυτοκτονιών ή της αναπηρίας, αλλά και από ηθικής και ανθρωπιστικής πλευράς και για να βοηθηθούν οι άνθρωποι ώστε να γίνουν πλήρως παραγωγικά μέλη της κοινωνίας», δήλωσε ο Θόρνικροφτ.
Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη Βρετανική Επιθεώρηση Ψυχιατρικής, ανέλυσε δεδομένα από τις έρευνες του ΠΟΥ για την ψυχική υγεία σε 21 χώρες περιλαμβανομένων των: Βραζιλία, Βουλγαρία, Κολομβία, Ιράκ, Μεξικό, Νιγηρία, Κίνα, Αργεντινή, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Ισπανία και ΗΠΑ.
Οι ερευνητές χαρακτήρισαν ως την μικρότερη δυνατή θεραπεία είτε τη φαρμακευτική αγωγή που περιλαμβάνει τη λήψη φαρμάκων για τουλάχιστον ένα μήνα σε συνδυασμό με τέσσερις ή περισσότερες επισκέψεις σε γιατρό ή την ψυχοθεραπεία που περιλαμβάνει τουλάχιστον οκτώ συνεδρίες με κάποιον επαγγελματία, ανάμεσά τους και θρησκευτικό ή πνευματικό σύμβουλο, κοινωνικό λειτουργό ή ψυχολόγο.
Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι 350 εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών πάσχουν από κατάθλιψη και η πάθηση αυτή είναι η κυρίαρχη αιτία αναπηρίας παγκοσμίως.
Πηγή: protothema.gr