Αγαπητοί φίλοι,

Μετά από γόνιμο διάλογο μεταξύ όλων των μελών μας, αλλά κυρίως μεταξύ των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία κατέληξε σε ομοφωνία, προχωράμε για τη μεγάλη φετινή γιορτή της αλληλεγγύης.

Πρόκειται για τη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» με βασικό ερμηνευτή τον Κώστα Μακεδόνα και τρεις ακόμη εξαιρετικές φωνές (Δ. Δημοσθένους, Σ. Παπάζογλου, Μ. Χαρλαύτη).

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Α. Κατσιφάρας, αυτή η -καθαρά ανθρωπιστική- δραστηριότητα που αποτελεί και την κεντρική εκδήλωση για τη δεκαετηρίδα της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», θα είναι το συμβολικό μήνυμα της Δυτικής Ελλάδας στην υπόλοιπη χώρα.

Στην ουσία στήνουμε μία σκηνή πλάι στη Γέφυρα για να ακουστεί δυνατά και καθαρά το στίγμα των «Πυλώνων Αλληλεγγύης» και η κραυγή για ένωση όλων των δυνάμεων της ενεργής κοινωνίας για ανάσχεση του φαινομένου εγκατάλειψης των αδύναμων συνανθρώπων μας στην τύχη τους.

Επιλέξαμε λοιπόν να αφιερωθεί η συναυλία μας στην οικονομική ενίσχυση δύο από τους πρώτους πυλώνες που συνέπηξαν το μέτωπο που δημιουργήσαμε μαζί το 2010, για να φτάσουμε σήμερα να αριθμούμε περί τα 70 μέλη. Η πρότυπη στέγη του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» έχει μείνει κλειστή χωρίς παιδιά και η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΙΡΙΣ» στερείται επαρκούς προσωπικού για τη φροντίδα ανθρώπων που «ξαναέγιναν άνθρωποι» χάρη σε αυτήν ακριβώς τη φροντίδα.

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. καλύπτει τις οικονομικές ανάγκες για την πραγματοποίηση της συναυλίας. Η είσοδος ορίστηκε στα 3€ για τους ενήλικες, ενώ για τα παιδιά θα είναι δωρεάν. Επιπλέον, για τη διευκόλυνση της διέλευσης όσων θελήσουν να προσέλθουν οδικώς, η εταιρεία θα ενεργοποιήσει κατ’ εξαίρεσιν τη δεκάωρη κάρτα μετ’ επιστροφής «ΜΑΖΙ» για αυτό το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα το Σάββατο από τις 2 το μεσημέρι, ως τις 10 το βράδυ οι εισπράκτορες των διοδίων του Αντιρρίου θα προτείνουν -στους πολίτες που θα αγοράζουν την κάρτα- δύο εισιτήρια για τη συναυλία. Για το λόγο αυτό η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. έχει προαγοράσει 1.000 (χίλιες) προσκλήσεις που θα διατίθενται μέχρι την εξάντληση του αποθέματος.

Έτσι η κάθε διαδρομή θα γίνεται με το χαμηλότερο κόστος, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα πρόσβασης σε μία ποιοτική μουσική εκδήλωση, ακόμη και χωρίς το ελάχιστο κόστος των 3€ ανά εισιτήριο.

Εμείς λοιπόν, οι «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», έχουμε όλους τους λόγους για να είμαστε παρόντες και πολυάριθμοι.

Τέλος, η ευχάριστη έκπληξη που προέκυψε από τις συναντήσεις που είχαμε με τους ανθρώπους της ορχήστρας, ήταν η επιθυμία που εξέφρασε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη να ξεκινήσει η συναυλία με το τραγούδι που ετοίμασαν πρόσφατα οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Πάτρας, ενός ακόμη φορέα από τα ιδρυτικά μέλη μας.

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 ας είμαστε στο Κάστρο Αντιρρίου.

Ας δυναμώσουμε τη φωνή των αδύναμων, για να είμαστε ΟΛΟΙ, ΜΑΖΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ.

Με τιμή

Γιάννης Φρέρης

Γενικός Συντονιστής Ε.Κ.Φ. «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»