Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και στην Ιερή Πόλη Μεσολόγγι.

Στα πλαίσια της Πράξης 3.2.4.  «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. (ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ)» (Α’ και Β’ Κύκλος)  ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ  2007-2013», η «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» υλοποιεί το Σχέδιο Δράσης «Πρόληψη και καταπολέμηση ενδοοικογενειακής βίας», με Δικαιούχο την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και  Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων Του Υπουργείου  Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ)»στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Στόχος του προγράμματός μας είναι, εκτός από την υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, να ευαισθητοποιήσει και να καταστήσει συνείδηση της κοινής γνώμης ότι η ενδοοικογενειακή βία συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να την αποκρούσουν και να την καταδικάσουν.

Για την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, διοργανώνουμε Επιστημονική Ημερίδα στη Ναύπακτο και συγκεκριμένα στη Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Εκδηλώσεων, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, στις 7:00 το απόγευμα.

Εισηγητές της Επιστημονικής Ημερίδας θα είναι:

  • η Βάγια Παπαγεωργίου, Παιδοψυχίατρος
  • ο Γεώργιος Μόσχος, Νομικός-Εγκληματολόγος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού,
  • ο Γεώργιος Καρακοβούνης, Κοινωνικός Λειτουργός – Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Αγρινίου
  • και ο Χρήστος Σκαμνέλος, Ψυχίατρος,Διευθυντής Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Αγρινίου

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο  2631 300687 και στα γραφεία της «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», στη διεύθυνση Αθ. Δροσίνη 1, στο Μεσολόγγι.