Οι προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ο σύγχρονος άνθρωπος σίγουρα δεν μας κάνουν να απορούμε για την ανάγκη πολλών να καταφύγουν στη βοήθεια ενός ειδικού, δηλαδή ενός ψυχολόγου για να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε συχνά προβλήματα όπως πχ τα αυξημένα επίπεδα άγχους, που είναι και από τα πλέον κοινά προβλήματα. Έτσι και στην Ελλάδα- και τα τελευταία πια χρόνια όλο και περισσότερο- αυτό που παλιότερα χαρακτηριζόταν ως «αμερικανιά» από κάποιους, τώρα είναι μια βοήθεια που πολλοί αναζητούν. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Το πως γίνεται όμως η Ελλάδα να ξεπερνά ακόμη και τις ΗΠΑ στον αριθμό των ψυχιάτρων αναλογικά με τον πληθυσμό των χωρών, είναι αξιοπερίεργο και εάν τα στοιχεία δεν προέρχονταν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν θα το πιστεύαμε…

Συγκεκριμένα, και όπως φαίνεται και στο infographic Statista.com αν και στην Ελλάδα αντιστοιχούν 14,1 ψυχίατροι για κάθε 100.000 κατοίκους στις ΗΠΑ η αντίστοιχη αναλογία είναι 12,4 ψυχίατροι για κάθε 100.00 κατοίκους. Την απόλυτη πρωτιά βέβαια, αν και δεν θα το φανταζόμασταν ποτέ, έχει το μικρό πριγκιπάτο του Μονακό με 41 ψυχιάτρους ανά 100.000 κατοίκους. Ακολουθεί η επίσης ιδιαίτερα πλούσια, η Νορβηγία με 29,7 ψυχιάτρους και τρίτο έρχεται το Βέλγιο με 20,3 ψυχιάτρους ανά 100.000 κατοίκους.

Infographic: On The Couch: The Most Psychiatrists Per Capita | Statista

You will find more statistics at Statista

Πηγή: huffingtonpost.gr