Επιστημονική υποστήριξη και συνεργασία στην διοργάνωση από τον Οργανισμό Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας, τριών Σεμιναρίων για το πρόγραμμα ΤΕACCH (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας), με εισηγήτρια την κα Βάγια Παπαγεωργίου, MD Παιδοψυχίατρο και Ειδικό TEACCH, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα Οκτώβριος 2009 – Οκτώβριος 2010, στο Μεσολόγγι.

Eπιστημονική υποστήριξη και συνεργασία με τον Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Παραμυθένιος Κόσμος», που λειτουργεί στο Μεσολόγγι, πραγματοποιώντας μηνιαίες συναντήσεις με του γονείς των παιδιών, καθώς και εξατομικευμένες συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς του Κέντρου.

Επιστημονική υποστήριξη και συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», που στοχεύει στη δημιουργία Στέγης δια βίου Διαμονής και Εκπαιδεύσεως αυτιστικών ατόμων στην περιοχή του Μεσολογγίου, με προοπτική μελλοντική φιλοξενία 15 αυτιστικών παιδιών από την κοινωνία του Μεσολογγίου και ευρύτερα των χωριών της περιοχής.

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα “Ενδοοικογενειακή Βία: Προληπτικές και Θεραπευτικές Παρεμβάσεις”, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, στις 20 Μαρτίου 2010.

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα “Εξαρτήσεις και ενδοοικογενειακή βία” ,που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού, στις 22 Μαϊου 2010.

Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα “Δυσλεξία και προβλήματα μαθητών στο σχολικό περιβάλλον”, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, στις 20 Νοεμβρίου 2010.

Διοργάνωση Ημερίδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και  το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης Αξιολόγησης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Αιτωλοακαρνανίας, με θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο: Αγωγή και Προστασία παιδιών και εφήβων» , που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, ώρα 7μ.μ., στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου &  Αγίου Βλασίου.

Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα “Η Βία στην Οικογένεια: Τρόποι χειρισμού της Βίας”, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στις 19 Μαίου 2011.

Διοργάνωση επιστημονικής εκδήλωσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, με θέμα “Σχέσεις Σχολείου και Οικογένειας”, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαϊου 2011, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου.

Διοργάνωση στη Ναύπακτο στις 27, 28 και 29 Ιανουαρίου 2012, τριήμερο Πρακτικό- Hands On Επιστημονικό Σεμινάριο για τις Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού «Διάγνωση – Αξιολόγηση της Ανάπτυξης. Εκπαιδευτικοί και Θεραπευτικοί Στόχοι», με εισηγήτρια την κα Βάγια Παπαγεωργίου – Παιδοψυχίατρος. 

Διοργάνωση στην Πάτρα, στις 20, 21 και 22 Απριλίου 2012, τριήμερο πρακτικό εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το πρόγραμμα TEACCH, (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές της Επικοινωνίας), με εισηγήτρια την κα Βάγια Παπαγεωργίου, Παιδοψυχίατρος.

Επιστημονική υποστήριξη και συνεργασία με τον Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-με Α.) Δήμου Ναυπακτίας,  παρέχοντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα παιδιά και στους γονείς, για το διάστημα Μάιος 2012 έως Ιούλιος 2013.

Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα “Διαδίκτυο και Παιδιά”, σε συνεργασία με τη Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας και τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κατούνας, στις 11 Νοεμβρίου 2012.

Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα “Πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο. Ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών”, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, που πραγματοποιήθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, στο Μεσολόγγι, στις 17 Δεκεμβρίου 2012.

Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα “Διαδίκτυο-Γονείς και παιδιά” σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Θέρμου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Θέρμου, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου, στις 17 Φεβρουαρίου 2013.

Επιστημονική υποστήριξη και συνεργασία με τον Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-με Α.) Δήμου Ναυπακτίας,  αναλαμβάνοντας από τον Σεπτέμβριο 2013 έως τον Ιούλιο 2014, την οργάνωση και τον συντονισμό ειδικού προγράμματος λειτουργίας του Κέντρου.

Επιστημονική υποστήριξη και συνεργασία με τον χώρο δημιουργικών δράσεων “σβούρα”, που λειτουργεί στη Ναύπακτο, πραγματοποιώντας ένα κύκλο μαθημάτων για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας από τον Οκτώβριο 2013 έως Μάρτιο 2014.

Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα “Πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο. Ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών”, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, στο Αγρίνιο, στις 18 Δεκεμβρίου 2013.

Διοργάνωση επιστημονικής Ημερίδας με θέμα “Πρόληψη και Καταπολέμηση ενδοοικογενειακής βίας”, που πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Μουσείο “Διέξοδος”, στο Μεσολόγγι, στις 31 Μαΐου 2014.

Διοργάνωση επιστημονικής Ημερίδας με θέμα “Πρόληψη και Καταπολέμηση ενδοοικογενειακής βίας”, που πραγματοποιήθηκε στη Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Εκδηλώσεων, στη Ναύπακτο, στις 15 Νοεμβρίου 2014.

Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για γονείς και παιδιά” σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Γαλλικών «Ξανθή Σταμάτη» και Αγγλικών «Αγγελική Πιτσιούλια», που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Αστακού, στις 13 Δεκεμβρίου 2014.

Συμμετοχή σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν τα μέλη της Ομάδας Δράσεων Πρόληψης για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου με θέμα:«Σχολική Βία: Μια πραγματικότητα. Αίτια και αντιμετώπιση», που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στις 18 Φεβρουαρίου 2015.

Συμμετοχή σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν το εκπαιδευτικό προσωπικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού και του 3ου Νηπιαγωγείου Αιτωλικού, με θέμα:” Σχολείο και Οικογένεια: δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας”, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων, στις 1 Απριλίου 2015. 

Διοργάνωση επιστημονικής Ημερίδας με θέμα “Πρόληψη και Καταπολέμηση ενδοοικογενειακής βίας”, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου, στο Αγρίνιο, στις 26 Απριλίου 2015.

Συμμετοχή σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Αστακού με θέμα «Η βία στο σχολείο και η αντιμετώπισή της», στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Αστακού, στον Αστακό, στις 9 Μαΐου 2015.

Συμμετοχή σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων  και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Μύτικα και το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα, με θέμα “Ασφαλές Διαδίκτυο για Γονείς και Παιδιά”, στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, στο Μύτικα, στις 18 Μαΐου 2015.

Συμμετοχή σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου με θέμα: “Παιδιά και Οικονομική Κρίση. Ο ρόλος του Σχολείου σήμερα.”, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 16 Νοεμβρίου 2015.

Συμμετοχή σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων  και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Γαβρολίμνης  με θέμα “Σχολείο και Οικογένεια: δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας”, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, στις 14 Δεκεμβρίου 2015.

Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΔΙΑΠΛΑΣΗ για τις γυναίκες Ρομά με θέμα:” Ενδοοικογενειακή βία: τρόποι αντιμετώπισης.”, στην Αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΙΑΠΛΑΣΗ, στις 20 Φεβρουαρίου 2016.

Συμμετοχή σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας και η Διακονία Στήριξης Γυναικών “Παναγία η Παραμυθία”, με θέμα: “Η Γυναίκα σήμερα. Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις”, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διακονίας, στο Αγρίνιο, στις 9 Μαρτίου 2016.

Συμμετοχή σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κεφαλοβρύσου και ο Σύλλογος Γονέων  και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κεφαλοβρύσου με θέμα “Σχολείο και Οικογένεια: δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας”, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, στις 13 Απριλίου 2016.

Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΔΙΑΠΛΑΣΗ  με θέμα: ” Πρόληψη και αντιμετώπιση ένταξης σε σχολικό πλαίσιο παιδιών Ρομά”, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΙΑΠΛΑΣΗ, στις 23 Σεπτεμβρίου 2017.

Συμμετοχή σε επιστημονική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Αστακού με θέμα “Σχέση γονέων και παιδιών στην εφηβική ηλικία”, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου Ξηρομέρου, στις 11 Νοεμβρίου 2017.

Διοργάνωση στο Μεσολόγγι, στις 24, 25 και 26 Νοεμβρίου 2017, τριήμερο πρακτικό εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το πρόγραμμα TEACCH, (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές της Επικοινωνίας), με εισηγήτρια την κα Βάγια Παπαγεωργίου, Παιδοψυχίατρος.

Διοργάνωση εκδήλωσης-ομιλίας. στις 9 Ιανουαρίου 2019, με θέμα “Πως το σκοτάδι γίνεται φως”, με ομιλητή τον πρωτοπρεσβύτερο / συγγραφέα π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο (Λίβυο), στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (πρώην Νομαρχία).